Що подарувати дитині на день народження? Корисні поради батькам

Що подарувати дитині на день народження? Корисні поради батькам

  • 0

Напередодні дня народження свого сина йди дочці, ви, звичайно, насамперед думаєте про те, що йому подарувати. Звичайно, те, про що давно мріє дитина. Але як дитяче свято відрізняється від дорослого, так і подарунок дитині відрізняється від подарунка дорослій людині.

Подарунок – це своєрідна гра або частина гри під назвою «День народження». Виходячи з цього і слід обирати подарунок. Що подарувати хлопчику на 2 роки, список популярних подарунків дивіться тут https://amatey.com.ua/vibirayemo-podarunok-xlopchikovi-na-2-roki-v-den-narodzhennya-13-idej/.

Усі подарунки для дітей можна умовно поділити на кілька груп.

Перша, найбільша, звичайно ж, — іграшки. Отримати в подарунок нову іграшку – радість для будь-якої дитини. Яку іграшку вибрати? Дивлячись у що любить грати дитина. Можна подарувати великого плюшевого слона, гарну ляльку, набір одягу та різних предметів для ляльки, настільну, електронну або комп’ютерну гру, залізницю, динозавра, конячку, будь-який конструктор і багато іншого всякої всячини.

До другої групи подарунків можна віднести різні книги та канцелярські товари. Відомий вислів «Книга — найкращий подарунок» не втратив своєї актуальності. Книг для дітей сьогодні видається безліч — вибір великий. Дитина, яка любить слухати казки, зрадіє, якщо отримає у подарунок збірку казок. Допитливому малюку припаде до смаку енциклопедичний словник для дітей або будь-яка пізнавальна книга, а тому, хто любить малювати, — книжка-розмальовка. Варто лише згадати інтереси дитини, а потрібна книга завжди знайдеться. І як буде чудово, якщо книга, подарована на день народження, стане початком дитячої бібліотеки.

Набір фломастерів, фарби, пензлі, альбоми теж можуть стати бажаним подарунком на день народження, але тільки в тому випадку, якщо дитина захоплюється малюванням і любить творити дитячі шедеври. Якщо ж це приладдя потрібне для школи, варто задуматися, а чи варто його дарувати: адже, вчення — це щоденна праця, і навряд чи ви принесете велику радість, подарувавши предмети для праці, часом такого нелюбого.

Третю групу подарунків можна умовно назвати «технікою». Довгоочікуваний фотоапарат у подарунок – це велика радість. Модний годинник, радіо, магнітофон, плеєр і мобільний телефон — чудові варіанти подарунків для школярів.

Подарунки для «музичних» дітей — іграшкові та справжні музичні інструменти, збірки пісень, книги про композиторів, музичні енциклопедії.

І, звичайно, для тих, хто любить спорт, і для всіх-усіх дітей чудовим подарунком буде будь-який предмет для спорту. Велосипед, ковзани та лижі, різні м’ячі, спортивні ігри, предмети для плавання та походів — кого ж можуть не потішити такі подарунки?

А що можна з’їсти? «Смачні» подарунки теж можуть бути, але вони по можливості повинні містити в собі ще й маленький сувенір або ту ж саму іграшку, інакше буде просто нецікаво, адже солодощі в даний час доступні для дітей майже щодня. І ще. Подарунку можна радіти довго, а солодощі з’їв і все.

Що подарувати дитині на день народження? Корисні поради батькам

Тварини у подарунок – це окрема розмова. Якщо сім’я не готова взяти на себе щоденні турботи про живу істоту (маленька дитина не може цього зробити через свій вік), то слід відмовитися від цієї привабливої витівки, щоб згодом не було прикрощів і сліз. Уявіть, що, купуючи маленьке цуценя, ви більше 10 років змушені будете кілька разів на день вигулювати його, годувати та прилаштовувати на час відпустки. Навмисне не говорю тут про всі принади існування поряд з вами чотирилапого друга — про це написано багато, а ось про зворотний бік спільного проживання з твариною йдеться мало. Щоправда, акваріум — це чудовий подарунок і не такий обтяжливий у плані догляду.

Але якщо ви все ж таки зважилися придбати тварину для подарунка дитині, не забудьте одночасно з твариною придбати і брошурку, де йдеться про тонкощі догляду за нею. Це відразу зніме безліч питань, які негайно виникнуть у перші години появи у вашому будинку тварини.

Особливо слід, мабуть, виділити подарунки дівчаткам – майбутнім жінкам. Прикраси, скриньки для прикрас, дитяча парфумерія, кулінарне приладдя, гарна сукня теж можуть стати бажаним подарунком. І вже, звичайно, дівчинці обов’язково треба дарувати квіти — хай вона відчує себе Жінкою!

А що зовсім не підходить для подарунка дітям?

Напевно, прикраса інтер’єру квартири, речі для повсякденного носіння, речі, на які можна лише дивитися, з якими не можна пограти.

Подарунки прийнято супроводжувати вітальними листівками.

Нехай листівка буде із кумедним малюнком та теплими добрими побажаннями. Діти дуже люблять листівки і деякі навіть збирають колекцію листівок, а своїм друзям малюють листівки самі.

Але подарунок, нарешті, обраний.

Пам’ятаючи про те, що подарунок – це теж гра, надайте дитині можливість пограти довше.

Красиво запакуйте подарунок, придумайте, як його можна «обіграти». А після того, як дитина почує якусь загадкову історію, візьме в руки гарний пакет, спробує відгадати, що в ньому, розгорне його… Уявіть собі очі вашої дитини в цей момент! Заради цього варто постаратися!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *