Небезпечні продукти для кишечника: зловживання ними призводить до непоправних наслідків
- 0
Дисбактеріоз, запальні захворювання шлунково-кишкового тракту, онкологія – все це може загрожувати при недбалому ставленні до харчування.
Від стану кишечника залежить здоров’я організму в цілому. Цей орган відповідає за роботу імунної системи, і за вироблення вітамінів і гормонів, а також впливає на роботу мозку. Більше про захворювання шлунково-кишкового тракту дивіться тут https://sop.org.ua/.
Продукти «вбивці» кишечника
Їжа може бути для кишечника як згубною, так і рятівною. Давайте дізнаємося, яких продуктів варто побоюватися.
Рафінований цукор – надлишок цукру в раціоні провокує ріст хвороботворних бактерій до слизової кишечника, збільшує проникність його стінок.
Варто виключити з щоденного раціону цукерки, мармелад, шоколад, солодкі газовані напої і випічку, які містять рафінований цукор.
Шкідливі жири – рафіновані олії, майонез і маргарин створюють велике навантаження на підшлункову залозу і дратують слизову кишечника. Зловживання жирами може загрожувати як дисфункцією цих органів, так і найгіршим варіантом – онкологічними захворюваннями.
Фастфуд, ковбасні вироби, промислові напівфабрикати – копчені, смажені у великій кількості жиру, що містять канцерогени і хімічні компоненти – такі продукти підсилюють навантаження на підшлункову залозу і провокують запальні процеси в кишечнику.